Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Волинська курятина виходить на ринки Середньої Азії та Близького Сходу

Волинська курятина виходить на ринки Середньої Азії та Близького Сходу

Експерти Центру досліджень та сертифікації халяль «Альраід» побували на новозбудованому комплексі забою і переробки птиці ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», що входить в Агропромислову групу «Пан Курчак». В Нововолинську експертам продемонстрували сучасне обладнання провідних європейських фірм, яке дозволить випускати високоякісну продукцію. Її, за словами  голови наглядової ради АПГ «Пан Курчак» Сергія Горлача, планують постачати, в тому числі, в країни Близького Сходу та Середньої Азії. А для цього потрібно, щоб волинська курятина мала Сертифікат Халяль. Тому інспекція Центру сертифікації відбулася ще до відкриття новозбудованого комплексу, аби узгодити увесь технологічний процес із вимогами Шаріату.

Після перевірки домовлено, що в Нововолинську постійно працюватиме представник Центру досліджень та сертифікації халяль «Альраід». Він стежитиме, щоб були дотримані мусульманські традиції при забої птиці, а в готову продукцію не потрапляли заборонені компоненти. Це теж є обов’язковою умовою одержання Сертифікату Халяль. Саме він дозволить експортувати високоякісну волинську курятину в ісламські країни, адже «халяль» (від арабского al-halal – дозволене) – це марка, яка підтверджує відповідність виробництва продукції мусульманським традиціям.

Перша пробна партія такої курятини, виробленої в Нововолинську, становитиме 25 тонн. В асортименті буде більше десяти різновидів високоякісної продукції. Вона пройде процес експрес-заморозки на сучасному європейському обладнанні та буде відправлена в Узбекистан і Об’єднані Арабські Емірати. Наступні експортні поставки будуть скориговані відповідно до розширення клієнтської бази в мусульманських країнах, адже продавати якісну курятину з Волині готові в будь-яку точку світу, де знаходитимуть зацікавлених торговельних партнерів.

Цьогоріч потужний вітчизняний виробник м’яса птиці в Західному регіоні ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» нарощує експортний потенціал. Відтак, закордонним партнерам у 2015 році заплановано реалізувати у 5 разів більше високоякісної продукції, ніж торік.