Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Курятина – волинська, якість – європейська

Курятина – волинська, якість – європейська

Волинські виробники курятини запроваджують євростандарти та готуються до сертифікації. Це є обов’язковою умовою розширення географії експорту, зазначив голова наглядової ради Агропромислової групи «Пан Курчак» Сергій Горлач. Він розповів, що нині на ТзОВ «Птахокомплекс «Губин»» працюють над введенням європейських стандартів безпеки виробництва та підтвердженням якості продукції відповідними сертифікатами. Зокрема, на новому комплексі забою та переробки птиці, що в Нововолинську, будуть запроваджені міжнародні системи управління якістю ISO 22000 та аналізу ризиків у критичних контрольних точках HACCP.

Сертифікуватимуть потужне новозбудоване виробництво представники німецької компанії TÜV SÜD. Аудитори міжнародної організації проведуть комплексну перевірку: документації, постачальників, працівників, технологічного обладнання, виробничих приміщень, системи кондиціювання, складів сировини і готової продукції, відходів та інших чинників, від яких залежить якість виробленої продукції.

Одержані сертифікати стануть перепусткою для волинської курятини на іноземні ринки. Адже головне підтвердження її якості та безпечності – це популярність серед вітчизняних споживачів.

Торік ТзОВ «Птахокомплекс «Губин»» збільшив реалізацію продукції майже на 10%. Така динаміка свідчить про те, що підприємство спрацювало в півтора раза ефективніше, ніж виробники курятини в Україні загалом (виробництво курятини в державі зросло на 6,6%) . Цьогорічна перспектива – виробити на 70 відсотків продукції більше, ніж у 2014-му і продати кожну другу тонну якісної курятини закордонним партнерам.