Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Зустрічайте! Переможець «Ковбасних перегонів»!

Зустрічайте! Переможець «Ковбасних перегонів»!

За результатами опитувань поціновувачів ковбасних виробів в липні 2015 року лідером продажу серед сирокопчених ковбас  ТМ Пан Курчак стала – САЛЯМІ «МАДЕРА»!

В  чому ж перевага цієї «м’ясної чемпіонки»? Своїм лідерством вона завдячує унікальній рецептурі, яка історично  походить з далеких островів Мадейра, батьківщині відомого футболіста Кріштіану Роналду.

Яка ж історія виникнення рецепту сирокопченої ковбаси салямі «Мадера»?

На  мальовничих просторах архіпелагу середземноморських островів , винайшли рецепт приготування  сирокопченої ковбаси «Мадера». Темпераментні  португальці, натхненні звабливим ароматом оригінального вина з такою ж назвою, створили справжній витвір ковбасного мистецтва –   унікальну ніжну салямі із терпким переливом пряних спецій. Дуже швидко ця салямі знайшла своїх прихильників в усьому світі.

Історично відомо,що….

….своїм корінням історія створення салямі сягає древніх італійських поселень. Підтверджений факт, що у  зруйнованому  в 2 000 році до н.е. в місті Саламі , в Греції, був знайдений опис  рецепту сиров’яленої ковбаси. На титул батьківщини салямі претендують також  і Угорщина. Проте історична правда належить саме  жителям Апеннінського півострова – італійцям.

Що ж цінного у складі вишуканої «Мадери»?

До складу салямі, названої на честь  затишних островів, входить  відбірне знежирене м’ясо свинини та сало найвищої якості винятково хребтової частини полутуші та ніжне філе курятини.  Уся сировина надходить у виробництво виключно від надійних виробників, які свою діяльність здійснюють за принципом екологічно чистого виробництва. Пікантні нотки до смаку салямі «Мадера» додає аристократична композиція екзотичних спецій.

Цікавий факт, що …

…абсолютну користь для організму мають тільки ті сорти ковбас, калорійність яких не перевищує позначки 580 ккал, а кількість жиру на 100 г продукту досягає 56%, білка –від 13 до 30%(саме такий вміст поживних речовин знаходяться в салямі «Мадера»)

Ще з португальських узбереж до нас дійшла традиція особливо уважно ставитися до термічної обробки «Мадери». На першому етапі ретельно підготований фарш формують у батони, які за своїм діаметром є тоншими від класичних представниць ковбасної родини салямі.  Протягом тривалого часу їх підсушують у спеціальних камерах, адже належна витримка – обов’язкова умова якості «Мадери»: як вина, під такою назвою, так і ковбаси. Щоб зберегти відому всім пряну витонченість салямі та не порушити особливу взаємодію усіх інгредієнтів, «Мадеру» піддають лише холодному копченню за максимально низької температури. Завдяки обраній методиці термічної обробки шанований всіма делікатес зберігає оригінальний злегка рожевий колір та легку консистенцію.

Цікавий факт…

…степові кочівники в Азії також любили ковбасу і готували її за своєю рецептурою. За основу вони брали свинину,конину і не коптили її, а висушували на сонці, де ковбаса зневоднювалася та зберігалася довгий час. Ковбаса булла незамінним продуктом під час військових походів. Називали вони такий делікатес – “суджук”. Зберігали її під сідлом наїзника. Саме там ковбаси набували потрібну плоску форму.

Тому, саме сирокопчена ковбаса салямі «Мадера» – найкорисніша та найсмачніша ковбаса на Волині!