Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Європейську якість волинської курятини підтверджено міжнародним Сертифікатом

Європейську якість волинської курятини підтверджено міжнародним Сертифікатом

На ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», що входить в Агропромгрупу «Пан Курчак» запроваджено систему менеджменту безпеки харчових продуктів, яка відповідає міжнародним нормам ISO 22000:2005. Відповідний сертифікат вручив генеральний директор Групи компаній MNC Group Георгій Мазур. Саме ця Група представляє   німецьку експертну організації TÜV SÜD. Сертифікат підтверджує, що продукція підприємства абсолютно безпечна та якісна, перш за все завдяки чіткому системному контролю на всіх етапах виробництва, починаючи від отримання сировини, під час виробництва та зберігання, транспортування, аж до надходження до споживача.

Сертифікат підприємство отримало після того, як новий комплекс забою та переробки птиці, що у Нововолинську проінспектували. Аудитори провели комплексну перевірку: документації, постачальників, працівників, технологічного обладнання, виробничих приміщень, системи кондиціювання, складів сировини і готової продукції, відходів та інших чинників, від яких залежить якість виробленої продукції.

Тим часом така сертифікація стане перепусткою для волинської курятини на іноземні ринки. Адже це підтвердження її якості та безпечності. Тож, якщо у 2014 році ТзОВ «Птахокомплекс «Губин»» збільшило реалізацію продукції майже на 10%, то на 2015 рікперспектива – виробити на 70 відсотків продукції більше, ніж минулоріч і продати кожну другу тонну якісної курятини закордонним партнерам, зазначив голова наглядової ради Агропромислової групи «Пан Курчак» Сергій Горлач.

Довідково: ISO – це абревіатура, яка походить від англомовної назви Міжнародної організації зі стандартизації (International Organization for Standardization). Міжнародна організація зі стандартизації розробляє стандарти, дотримання яких гарантує, що продукти та послуги є безпечними, надійними й якісними, а виробничі процеси побудовано на використанні максимально ефективних ресурсів із мінімальним впливом на навколишнє середовище

Наразі системи управління безпечністю харчових продуктів застосовують практично в усьому світі як надійний захист споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію. Запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів вимагає законодавство Європейського Союзу, США, Канади, Японії, Нової Зеландії та багатьох інших країн світу.