Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 АПГ «Пан Курчак» збільшив площі під зерновими

АПГ «Пан Курчак» збільшив площі під зерновими

Підприємства Агропромгрупи цьогоріч посіяли понад 3 тисячі гектарів озимої пшениці та майже тисячу гектарів ярого ячменю, що відповідно на 29% та 17% більше в порівнянні з попереднім роком. Цьогоріч собівартість посівної кампанії зросла, втім Агропромгрупа «Пан Курчак» не лише сама проводить усі весняно-польові роботи, а й фінансує дрібні господарства через механізм форвардних закупівель. Таким чином сільгоспвиробники отримують кошти на повноцінну посівну кампанію та весняне підживлення культур, а кредитор – гарантію якісної сировини для виробництва комбікормів. За ще не вирощені культури АПГ «Пан Курчак» пропонує відразу від 30% до 50% їх ринкової вартості. В умовах обмеженого банківського фінансування агросектору для дрібних сільгоспвиробників це чи не єдина можливість залучення коштів на посівну кампанію.

Загалом в обробітку Агропромгрупи «Пан Курчак» майже 15 тисяч гектарів ріллі, що дозволяє господарям дотримуватися усіх законів сівозміни й не виснажувати грунт більш рентабельними технічними культурами. Це доказ того, що орендарі Агропромгрупи не прийшли на рік-два, а працюють на перспективу і дбають про родючість земель. Більше того, підприємства АПГ є соціально відповідальними, оскільки сплачують 0,5% від нормативно-грошової оцінки землі на розвиток сільських територій. Торік «Пан Курчак» інвестував понад 2 мільйони гривень на вирішення актуальних проблем громад.

Довідково: Агропромгрупа «Пан Курчак» – це ефективний приклад сучасного виробництва із замкненим технологічним циклом, а відтак зменшення залежності від постачальників сировини. До складу АПГ «Пан Курчак» входять підприємства, що формують всю структуру виробництва: ПП “Західна аграрна компанія» – вирощування зернових та технічних культур; ТзОВ «Агротехніка» – виробництво і реалізація комбікормів; ТзОВ «Агідель» – утримання батьківського стада, інкубація курчат- бройлерів; ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» – вирощування курчат-бройлерів, виробництво м´яса птиці; ТзОВ «Віра-1» – вирощування свиней; ТзОВ «ВМП» – високотехнологічна переробка м´яса свинини, виробництво ковбасної продукції і копченостей, охолодженої свинини і субпродуктів; ТзОВ «Українські торгівельні мережі» – мережа фірмових магазинів «М´ясна точка».