Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Найдорожчі, найрідкісніші, найсмачніші кури у світі

Найдорожчі, найрідкісніші, найсмачніші кури у світі

Сьогодні хотіли б вам розповісти про незвичайні породи курей.

Найдорожча

В лісостеповій зоні Індонезії мешкає дуже рідкісна порода курей Аям Цемані. Назва походить від індонезійського «аям», що означає курка, а «цемані» – це назва села на Середній Яві, біля міста Соло. Є ряд вчених, які вважають цю породу прямими нащадками диких курей з островів Індонезії, зокрема з Суматри. Вперше цю птицю і інкубаційні яйця були завезені в Європу у 1998-2000 рр.

Сьогодні розведенням курей Аям Цемані займаються тільки в районах Середньої і Східної Яви, Суматри і Мадуро. Ця порода повністю чорних курей в Європі коштує доволі багато грошей, а місцеві жителі купують їх з ритуальною метою, бо пов’язують їхнє чорне оперення з містичною силою.

Варто зазначити, що все пір’я дійсно є повністю чорним, інколи зі смарагдово-фіолетовим переливами (навіть дзьоб і кігті). Цікавим є той факт, що м’ясо і всі внутрішні органи цієї породи теж мають чорний колір. Навіть при термічній обробці темний колір зберігається навіть після приготування. Проте купують їх, як правило, задля декоративних цілей.

Найрідкісніша

Бійцівська порода курей Га Донг Тао налічує всього 300 голів на території В’єтнаму, тому й вважається однією з найрідкісніших. Ці кури практично не зустрічаються за межами країни. Представники цієї породи важкі: півні – 6-7 кг, кури – 4,5-5,5 кг, мають масивну статуру з гіпертрофованим гребенем. Але головна особливість цієї породи – товсті лускаті лапи, саме через них їх називають родичами динозаврів. У В’єтнамі ці лапи вважаються делікатесом, при чому готують їх з молодих курчат. При цьому використовуються ніжки тільки молодих курчат. Забарвлення в’єтнамських бійцівських курей, як правило, чорне з червоним або біле.

Найсмачніша

Бресс Гальська (La Bresse Gauloise) – порода великих курей м’ясо-яєчного напрямку, м’ясо яких найсмачніше у світі. У французькій провінції Бресс є невелика ділянка землі, площею всього в чотири тисячі кілометрів, де живуть єдині в світі птиці, яким дозволено носити «знак якості» АОС з 1957 року. Відомо, що французький король Генріх IV скуштувавши м‘ясо цієї курки доручив своїм підлеглим, щоб у кожного селянина хоча б раз в тиждень була на столі така ж курочка.

З повагою, команда ТзОВ «Агротехніка»