Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Агропромгрупа «Пан Курчак» експортувала рекордну кількість зерна та продуктів переробки олійного виробництва

Агропромгрупа «Пан Курчак» експортувала рекордну кількість зерна та продуктів переробки олійного виробництва

ТзОВ «Агротехніка», яке є частиною агропромислової групи «Пан Курчак», у вересні транспортувало на експорт більше 18 тисяч тонн зернових та продуктів переробки олійного виробництва, а це у шість разів більше, ніж на цю пору минулого року. Та на 3 тисячі тонн більше, аніж у серпні.  Загалом це стало своєрідним рекордом для агропромгрупи, поділився керівник елеваторного господарства ТзОВ «Агротехніка» Ігор Мазур.

«Політика нашої компанії – це системний розвиток, а тому постійно інвестуємо у покращення інфраструктури елеваторного господарства. Так, аби збільшити потужності із приймання зерна та для зручності клієнтів (аби не було простою важковагових машин) елеватор у Турійську підсилили ще однією завальною ямою, яку збудували цьогоріч. А на елеваторному комплексі у селі Чаруків Луцького району, ввели в експлуатацію залізничний під’їзний шлях. Це, власне, і дозволило «перевалити» рекордну кількість зерна та продуктів переробки олійної продукції», – констатував голова наглядової ради АПГ «Пан Курчак» Сергій Горлач.

До того ж, на елеваторі у Чарукові встановили додаткову очисну машину, яка робить збіжжя ще більш якісним, а отже дорожчим. Особливо це стало актуальним для сої нового врожаю, яка цьогоріч є більш засміченою, ніж минулорічна.

На сьогодні збіжжя нового врожаю на очистку, сушку та зберігання приймають 4 сучасні елеваторні комплекси АПГ «Пан Курчак» у 4 районах Волинської області. Їх потужність – більше 100 тисяч тонн. Тут вже зберігають ячмінь, пшеницю, ріпак, сою вирощений на власних полях Агропромгрупи, а також урожай місцевих аграріїв. Наразі тут почали приймати кукурудзу нового врожаю.

Загалом цьогоріч  у планах Агропромгрупи – «перевалити» понад 100 тисяч тонн зернових та олійних культур.