Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 На Волині відкрили другу чергу потужного елеваторного комплексу

На Волині відкрили другу чергу потужного елеваторного комплексу

Елеватор у с. Чаруків, що у Луцькому районі на Волині належить ТзОВ «Агротехніка», що входить в Агропромгрупу «Пан Курчак». Апробовувати його розпочали торік, а цьогоріч інвестували в покращення інфраструктури елеваторного господарства. Зокрема, аби аграріям було зручно транспортувати збіжжя на експорт, а це вигідно як для волинських сільгоспвиробників, так і української економіки, ввели в експлуатацію залізничний під’їзний шлях.

«Завантаження на залізничний транспорт становить 460 тонн за добу (7 вагонів). А час на завантаження від моменту подачі вагонів складає лише 6 годин. До того ж, відбувається їх автоматичне зважування. Окрім зручної перевалки, покращені умови й для дрібних фермерів, які на елеваторі можуть притримати новий урожай і дочекатися вигідної ціни на ринку, а вже тоді його продавати», – акцентував керівник елеваторного господарства ТзОВ «Агротехніка» Ігор Мазур.

Елеваторний комплекс у Чарукові обладнаний сучасними силосами турецької фірми Mysilo, загальним об`ємом 25 тисяч тонн, що забезпечують довготривале зберігання збіжжя. В перспективі планується будівництво 3-ї черги на 21 тисячу тонн, поділився планами голова наглядової ради Агропромгрупи «Пан Курчак» Сергій Горлач.

«Агропромгрупа «Пан Курчак» вкладає значні інвестиції в розвиток агропромислового комплексу Волинської області, який, до речі, для регіону є приоритетним. Так цьогоріч у Нововолинську запрацював новий комплекс забою та переробки птиці, добудували  птахокомплекс у с.Холопичі (Локачинський район), інвестували у 2-гу чергу елеваторного комплексу у Чарукові. А це нові робочі місця, надходження до бюджетів, а отже розвиток Волинського регіону. Так минулого року підприємства Агропромгрупи «Пан Курчак» перерахували до бюджетів усіх рівнів 74 мільйони гривень різних податків та зборів», – підсумував Сергій Горлач.

До того ж проект є енергоощадним, адже тут встановлено дві зерносушарки польського виробництва, які працюють на власному паливі – соломі. Тож не потрібно платити за імпортний енергоносій, позаяк його замінили місцевими відходами. Завдяки цьому процес доведення зерна до кондиції став утричі дешевшим.

Потужний зерносушильний комплекс у селі Чаруків щодоби може доводити до товарної кондиції 600 тонн пшениці та ячменю, 300 тонн ріпаку та сої, 200 тонн кукурудзи. Водночас сучасна лабораторія із обладнанням від провідних європейських фірм гарантує якість і точність. Відтак, власникам збіжжя не доведеться переплачувати за надуману вологість чи засміченість, оскільки їх рівень чітко фіксується на кожному етапі. Це актуально для клієнтів, які мають різні вимоги до фуражних зернових для відгодівлі тварин та продовольчої пшениці для виробництва борошна.

На сьогодні ТзОВ «Агротехніка» має потужну мережу сучасних елеваторів у Волинській області (Турійськ, Локачі, Чаруків (ст.Несвіч), Мар’янівка), де приймають, очищують, сушать та зберігають збіжжя. До того ж з кожним роком тут розширюють елеваторні потужності. Якщо в 2013 році на підприємстві висушували та зберігали менше 30 тисяч тонн збіжжя, то торік уже більше 75 тисяч тонн. Цьогорічні плани – прийняти майже 100 тисяч тонн та забезпечити «перевалку» 135 тисячам тонн зернових та олійних культур.