Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 У Локачинському районі пайовики довіряють АПГ “Пан Курчак”

У Локачинському районі пайовики довіряють АПГ “Пан Курчак”

Аграрна сфера сьогодні розвивається не тільки на Волині, а й на території всієї України. Годі й говорити про нас, про нашу волинську родючу землю, якій заздрять понад 90 відсотків мешканців планети.

Проте успішний бізнес на цій землі можливий лише за умови, коли ми будемо її цінувати та дбати про неї, коли ми будемо пам’ятати, хто є її справжнім власником. Добре, що на Волині є агропромислові компанії, які засвоїли ці прості та водночас дуже важливі істини.

Колектив «Агропромислової групи «ПАН КУРЧАК» давно і добре знайомий мешканцям Локачинського району. Більше 10 років злагоджений, згуртований колектив працює у галузі сільського господарства, та зокрема, останні роки і на території Конюхівської сільської ради.

Власники землі, три роки назад довіривши підприємству свою землю і досі не шкодують про це. Адже відчувають підтримку та турботу з боку «АПГ «ПАН КУРЧАК», починаючи з дрібниць і до серйозних речей. Та найголовніше це те, що керівництво підприємства добре розуміє, хто насправді є власником землі і тому відчуває відповідальність перед тими, хто довірив свої паї «АПГ «ПАН КУРЧАК». Всі відносини з власниками землі грунтуються на основі партнерства та взаємоповаги. Це чіткість та порядність у складанні договорів, вчасні орендні виплати за земельні паї.

Принциповим питанням Агропромислової групи у земельному питанні є те, що справжніми власниками землі є люди, які віддають її в оренду. Вони мають право знати, як використовується земля, вони мають отримувати гідну орендну плату за землю, вони повинні відчувати себе повноправними господарями, а не схиляти голову перед орендарем в очікуванні його подачки.

Саме тому, на днях до Конюхівської сільської ради завітали представники ТзОВ “Птахокомплекс “Губин”, що є одним з найбільших підприємств у структурі Агропромгрупи “Пан Курчак”, і власне і є орендарем цих прекрасних родючих земель з метою виплати орендної плати місцевим власникам земельних ділянок.

Варто зазначити, що на сьогодні підприємство пропонує своїм пайовикам найвигідніші умови серед інших у Локачинському районі. Орендна плата за пай складає 3 відсотки. У перерахунку це 1209 грн за 1 гектар.

Крім того, за ініціативи Голови Агропромислової групи “Пан Курчак” Мартиняка Сергія Васильовича, надаються кошти, в розмірі 0,5 % від нормативної грошової оцінки по всіх паях, що взяті в оренду по Конюхівській с/р нашим підприємством.

Ці кошти будуть перераховані на місцевий бюджет Конюхівської сільської ради, та підуть на розвиток території громади. За 2012 рік 0,5 % складає 80 435, 94 грн.

Про довіру пайовиків до “Пана Курчака” говорить і той факт, що до нинішнього моменту свої паї в оренду агрокомпанії здавали всього лише шестеро селян, але сьогодні працювати з АПГ “Пан Курчак” виявили бажання вже понад 50 % орендодавців на території Конюхівської сільської ради, які заключили угоди про оренду терміном на 10 років. Такі пайовики, окрім всього, ще й отримають доплати у розмірі 80 гривень за кожен рік оренди.

“Хотілося би зазначити, що співпраця між нашою сільською радою та Агропромгрупою “Пан Курчак” була, є і дуже сподіваємося, що буде і надалі, адже нас об’єднують люди, а це мені здається найголовніше. З боку “Пана Курчака” відчувається постійна увага до нашої громади, адже ще жодного разу нам не було відмовлено у проханнях допомоги в тій чи іншій справі. Це і виділення новорічних подарунків наших діткам, і допомога у проведенні різноманітних святкових заходів, що організовуються нами на території сільської ради, виділяється матеріальна допомога і на лікування людей. А нещодавно, наша громада виграла проект “Крок до об’єднання громади”, що фінансується з коштів Благодійного Фонду “Європейський вектор” (засновником якого є власник АПГ “Пан Курчак” Сергій Мартиняк). В рамках цього проекту ми маємо змогу огородити наше кладовище, адже в селі сьогодні існують різноманітні релігійні конфесії, і саме цей проект допомагає нам згуртувати громаду незважаючи на віросповідання. Це дуже хороша та благородна справа, і ми щиро вдячні Сергію Мартиняку та Агропромгрупі “Пан Курчак” за те, що не залишаються осторонь проблем села. Окрім того, те, що у нас не було із “Паном Курчаком” проблем із розрахунками за оренду землі, свідчить також про надійність цієї компанії як ділового партнера, що також не може не радувати” – зазначив Конюхівський сільський голова Прокопчук Руслан Ананійович.