Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Стародавні Луків та Турійськ відсвяткували Дні своїх селищ разом з Агропромисловою групою “Пан Курчак”

Стародавні Луків та Турійськ відсвяткували Дні своїх селищ разом з Агропромисловою групою “Пан Курчак”

Довгоочікуване свято День селища відбулося в суботу 14 липня у стародавньому Лукові Турійського району. Як завжди, місцеві жителі відзначали його з розмахом, веселощами та Агропромисловою групою “Пан Курчак”, яка не залишилася осторонь такого важливого дійства та активно сприяла у його проведенні. 

Початок свята було покладено в селищному сквері розваг та відпочинку, де об 11:00 розпочався урочистий мітинг. Варто зазначити, що у сквері зібралася велика кількість луківчан, адже в цей день тут ще й відбувалося відкриття спортивного та дитячого майданчиків. Честь відкрити свято було надано Луківському селищному голові Ларисі Тимощук, яка розповіла, скільки зусиль прикладає місцева влада та громада, для того, аби селище виглядало по сучасному та європейськи. Відтак найактивнішим односельчанам, що стали кращими в номінаціях було вручено грамоти та подарунки.

Далі слово було надано Президенту Агропромислової групи “Пан Курчак” Анатолію Аршуліку, який від імені власника агропромгрупи Сергія Мартиняка щиро привітав зі святом усіх жителів селища, хто народився, виріс та живе в цьому затишному та мальовничому куточку Волині і побажав цій прекрасній громаді процвітання, впевненості в завтрашньому дні, миру та любові”. Як і кожен гість пан Аршулік приїхав на свято не з пустими руками та вручив громаді селища в подарунок мотокосу. Але найбільше захоплень викликало те, що Анатолій Аполонович як і було обіцяно раніше, привіз у подарунок сільській дітворі ще й футбольну форму для дитячої команди. Радощам місцевих маленьких спортсменів не було межі.

Багато приємних та теплих слів подяки під час мітингу було сказано в адрес “Пана Курчака” та особисто Сергія Мартиняка від громадських активістів Лукова та навчальних закладів, розташованих у цьому населеному пункті, які активно підтримуються Сергієм Васильовичем.

Після урочистого мітингу епіцентр святкувань перемістився до селищного стадіону, на якому в цей день було багато цікавих та захоплюючих заходів. Великий інтерес місцевих жителів викликала презентація енергозберігаючої програми “Тепла оселя”, що впроваджується агропромгрупою “Пан Курчак” та має на меті ознайомити сільських мешканців з альтернативними видами палива, які дадуть їм змогу бути незалежними від зовнішніх джерел енергії. На всі питання луківчан стосовно програми любязно відповідав керівник проекту “Тепла оселя” Микола Маківка.

В цей день відбувся і цілий ряд спортивних міроприємств. Це турнір з міні-футболу серед дітей, і футбольний матч між командами ветеранів та місцевою спортивною командою, та інші не менш захоплюючі змагання.

Тепло зустріли жителі та гості Лукова учасників колоритного жіночого музичного гурту “Перепілочки”, який виконав ряд сучасних пісень на народно-побутову тематику. Своїми музичними композиціями дівчата зарядили численну публіку нізчим незрівнянною енергетикою.

Завершальним акордом дня селища в Лукові стала святкова дискотека, яка гриміла аж до самого ранку.

А вже наступного дня, в неділю 15 липня своє 915-річчя святкувало древнє містечко Турійськ. В Турійську та районі розташована значна кількість підприємств, що входять до складу Агропромислової групи “Пан Курчак”. Саме від Турійського району обраний депутатом до Волинської обласної ради Голова ТзОВ “Пан Курчак” Сергій Мартиняк. Зважаючи на це все, і на те, що “Пан Курчак” є соціально відповідальною компанією, керівництвом було вирішено не залишатися осторонь такої радісної події та в цей день організувати свято для турійчан.

Свято відбувалось за чудової літньої сонячної погоди, яка зібрала в центрі містечка, причепуреного з цієї нагоди, близько тисячі його жителів та гостей. На центральному майдані було влаштовано відкриту сцену, розташовано місця для глядачів. Поряд увагу присутніх приваблювала презентація енергозберігаючої програми “Тепла оселя”.

Біля 16-ї години розпочалась урочиста частина свята, під час якої з вітаннями до присутніх звернулися селищний голова Олексій Безсмертний та Президент ТзОВ “Пан Курчак” Анатолій Аршулік, який вітаючи турійчан з днем містечка акцентував увагу на напрямках діяльності Агропромислової групи та Благодійного фонду Сергія Мартиняка “Європейський вектор”, що в основному зосереджені на розвитку місцевих громад (через надання різноманітних грантів) та на створенні нових робочих місць у сільській місцевості, в тому числі й через підтримку здібної молоді, шляхом надання їй грантів на навчання в аграрних ВНЗ (в рамках програми “Шлях у майбутнє”). Вже стало доброю традицією для “Пана Курчака” на свята дарувати громаді цінний подарунок. От і цього разу, для селищної влади було презентовано бензокосу, яка стане у пригоді комунальному господарству містечка.

Однією із «родзинок» свята було вирішено зробити лотерею із розіграшем привабливого головного призу – кольорового телевізору вартістю близько 3000 грн. Мабуть, саме тому всі 1000 квитків лотереї (вартістю у 5 грн.) швидко розійшлися. Під час лотереї розігрувалося багато призів — це і кофемолка, і мікрохвильова піч, соковижималка, різноманітний посуд та багато іншого. А головний приз телевізор виграла молода жителька Турійська Ірина, яка після оголошення щасливого номеру лотерейного білету, ще довго не могла повірити у своє щастя.

Чудовими піснями та жартами розважали в цей день турійчан ківерцівські музики під назвою “Приймаки”.