Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 На ТзОВ “Віра-1” відбувся День відкритих дверей

На ТзОВ “Віра-1” відбувся День відкритих дверей

30 травня 2012 року на День відкритих дверей запросило до себе підприємство Агропромгрупи «Пан Курчак» – ТзОВ «Віра-1» студентів ІІІ курсу спеціальності «ветмедицина» Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветмедицини і біотехнологій ім. Гжицького.

Майбутні ветеринари ознайомились з технологією вирощування тварин на відгодівельному комплексі с. Меляновичі, що є підрозділом даного підприємства. (До складу ТзОВ „Віра-1” входять: племрепродуктивний комплекс потужністю 1300 свиноматок, який знаходиться в селі Радошин Ковельського району Волинської області та відгодівельний комплекс в с. Меляновичі Турійського району.) У 2009 р. підприємству ТзОВ «Віра-1» Міністерство аграрної політики України присвоїло статус племінного заводу з розведення свиней великої білої породи. Підприємство отримало ліцензію на виробництво, зберігання та реалізацію племінних (генетичних) ресурсів, проведення генетичної експертизи походження та аномалії тварин.

На відгодівельному комплексі тримають свиней вагою від 28 до 110 кг. За 103 дні (згідно технології) тварини набирають вагу 100-105 кг. Вихід м’яса з елітного поголів’я до 13% більший, ніж у колективних сільськогосподарських підприємств.

Завідувач комплексом Бубела Віталій Васильович розповів про обладнання приміщень, раціон кормління та поїння тварин, температурний режим. Студенти оглянули новозбудовані приміщення для вирощування свиней, побачили використання нових технологій вирощування тварин, які використовуються на підприємстві Агропромгрупи «Пан Курчак».