Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Горохівчани відсвяткували День міста разом з “Паном Курчаком”

Горохівчани відсвяткували День міста разом з “Паном Курчаком”

За давньою традицією, що вже склалася історично, у світле свято Вознесіння Христового горохівчани відзначають День свого міста. Цьогоріч, допомогти їм у цьому погодилася Агропромгрупа “Пан Курчак”, керівництво якої, на чолі з Сергієм Мартиняком без вагань відгукнулися на прохання міської влади у сприянні в святкуванні.

Урочистості з цієї нагоди розпочалися літургією у Свято-Вознесенському храмі, де здійснив літургію єпископ Луцький і Волинський владика Михаїл. Після цього у місті відбувся хресний хід.

Взагалі, в цей день святкова програма для горохівчан видалася дуже насиченою та різноманітною.

На місцевому стадіоні “Колос” відбувся турнір з футболу, головним ініціатором проведення якого був міський голова, а офіційним спонсором — АПГ “Пан Курчак”. В безкомпромісній спортивній боротьбі у змаганнях зійшлись представники міста Горохова та ще трьох навколишніх сіл. Переможцем футбольних баталій виявилася міська команда Горохова, яка у фіналі, з результатом 4:1 перемогла команду з села Скобелки. Нагороджували переможців та учасників турніру горохівський міський голова Віктор Годик і представник Агропромгрупи “Пан Курчак” Микола Маківка, які вручили всім командам грамоти та набір футбольних м’ячів.

Великий ажіотаж серед жителів міста викликав і конкурс дитячого малюнка на асфальті. Спочатку планувалося, що участь у конкурсі приймуть близько 20-ти діток, але вже ближче до проведення конкурсу виявилося, що талановитої дітвори у Горохові набагато більше. Окрім того виявилося, що асфальт — прекрасне “полотно”, тут є де розвернутися юним художникам. Саме тому тематика конкурсу була різноманітною — від любові до рідного міста до Євро-2012. Зважаючи на те, що всі роботи були варті перемоги оргкомітет конкурсу вирішив не визначати переможців, а нагородити всіх учасників. Дітвора отримала від АПГ “Пан Курчак” солодощі та набори фломастерів, і понесла додому хороший настрій.

Інтерес у горохівчан визвала і презентація енергозберігаючої програми “Тепла оселя”, яку впроваджує в життя Сергій Мартиняк та “Пан Курчак”. Головною метою організованої презентації було ознайомити жителів міста з обладнанням, матеріалами та альтернативними видами палива, які дадуть їм змогу бути незалежними від зовнішніх джерел енергії. Під час цього заходу міські жителі мали змогу побачити котли на твердому паливі від ТзОВ “Волинь-Кальвіс” (м.Ковель) та ТзОВ “ТеплоЕнергоСервіс” (м.Рівне), а також ознайомитися зі зразками альтернативних джерел енергії: торфом, пелетами, опалювальними дровами та ін.

А ввечері на Площі Незалежності відбулося Урочисте відкриття святкування Дня міста, під час якого горохівчани почули багато приємних слів про своє місто. Вітали міщан голова Горохівської райдержадміністрації Жанна Савчук, горохівський міський голова Віктор Годик, міські голови минулих років та багато інших поважних гостей свята. Особливо теплим та зворушуючим став виступ на святі голови ТзОВ “Агропромислова група “Пан Курчак”, депутата Волинської обласної ради Сергія Мартиняка який зазначив, що Горохів з кожним роком стає все красивішим, і усі досягнення, якими багате місто, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Сергій Васильович побажав горохівчанам добра, здоров’я, родинного затишку, щоб у кожній домівці панували мир і спокій, збувалися всі заповітні мрії. Також пан Мартиняк зазначив, що як і кожен гість він приїхав на свято не з пустими руками та подарував місту газонокосилку і бензопилу. В свою чергу міська влада Горохова подякувала Сергію Мартиняку та Агропромгрупі “Пан Курчак” за ту увагу, що вони приділяють місту і вручили в нагороду за це древній символ міста — статуетку святого.

Після урочистої частини святкування в цей день ще довго не стихало, на центральній площі міста діяли атракціони, лунала музика, тривали масові гуляння.