Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Економісти подібні терористам: ніколи не знаєш, де вони влаштують чергову оптимізацію

Економісти подібні терористам: ніколи не знаєш, де вони влаштують чергову оптимізацію

Чи не найважливіший відділ, «мозок» компанії «Агротехніка», ПЛАНОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ (ПЕВ), адже від планування та управління економічною діяльністю підприємства залежить його успішність та розвиток.

Основними функціями ПЕВ в нашій компанії є: бюджетування, контроль та аналіз діяльності компанії, і,  найважливіше, ефективне використання наявних ресурсів.

Даний відділ успішно працює у складі 6 працівників: 5 прекрасних панянок і 1 чоловіка. Щодня ПЕВ тісто працює з відділом обліку та звітності, комерційним, відділом збуту готової продукції та відділом постачання. Отримує звіти по витратах сировини та матеріалів, розрахунки амортизаційних відрахувань, відомості по реалізації продукції та багато іншого. Натомість ПЕВ оперативно готує силу-силенну звітів, без яких неможливо систематично проводити оцінку діяльності компанії та розробляти заходи по підвищенню її рентабельності.

А ще економісти складають плани платежів на основі поданих направлень на оплату з кожного відділу компанії «Агротехніка».

Окремо хотілося б виділити з важливих напрямів роботи заступника начальника ПЕВ – аналіз собівартості продукції. Одна з найголовніших задач – це зробити цей показник нижчим, але з максимальним збереженням високої якості продукції. І не дивлячись на те, що зараз непрості економічні умови, НАШІ економісти, спільно з технологами і відділом збуту готової продукції, використовують всі відомі їм методи для того, щоб ефективніше використовувати наявні ресурси.

Клопітким є процес складання річного бюджету, адже всі відділи компанії подають свої бюджети. Економісти ПЕВ, в свою чергу, перевіряють зв’язок бюджетів відділів. Тільки після цього роблять проект загального бюджету компанії «Агротехніка» і передають на погодження керівництву компанії.

Дякуємо за те, що ваші економічні таланти дозволяють компанії розвиватись.

З повагою, команда ТзОВ «Агротехніка»