Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Найпухнастіша курка у світі і курка без пір’я

Найпухнастіша курка у світі і курка без пір’я

Найпухнастіша

Китайську курку неможливо сплутати з жодною іншою породою, адже її надзвичайно пухнасте оперення робить її схожою на пуделя з характерною «шапочкою» на голові. Півників прикрашають борода і бакенбарди.

Колись багаті аристократи бажали бачити у себе дивовижних птахів з чубчиками і майже невагомим оперенням, що нагадує шовк.

Оперення цих курей нагадує пух або волокна шерсті. Птахів стрижуть, як овець. Від 120 г до 150 г пуху дає одна курка за дві стрижки. Пір’я росте швидко, адже через 40 днів курку можна знову стригти.

А ще у китайських шовкових курей на ногах по п’ять пальців. Два розділених пальця знаходяться ззаду. На передніх пальцях є невеликий шар пір’я. Вона має темно-синій, майже чорний колір кісток. Китайці з’ясували, що м’ясо китайських шовкових курей містить фосфор, кальцій, вітаміни групи B, амінокислоти, нікотинову кислоту. У китайській медицині м’ясо цієї породи курей використовують для лікування туберкульозу, головної болі, хвороб нирок. Середня ціна одного яйця $5. Курча коштує від $6 і вище, доросла особина $50.

Без пір’я

Ця дивна порода була створена командою дослідників на чолі з Авігдором Кахенером, генетиком факультету агрономічного інституту Реховот поблизу Тель-Авіва, Ізраїль. Червоношкіре курча було створене шляхом схрещування природної породи «голого» курчати зі звичайним бройлером. «Автор» породи пояснює, що завдяки повній відсутності пір’я ці кури ростуть швидше, з меншою кількістю їжі. Крім того, вони не вимагають вищипування пір’я.

З повагою, команда ТзОВ «Агротехніка»