Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Один з найсучасніших інкубаторів в Україні збудує ТзОВ «Агідель»

Один з найсучасніших інкубаторів в Україні збудує ТзОВ «Агідель»

Інкубаторій – важливий сегмент виробничого ланцюга у птахівництві. На даний час ТзОВ «Агідель» має інкубаторій, який знаходиться у місті Луцьку  потужністю 32 млн. інкубаційних яєць на рік. Географія поставок добового молодняку підприємства  охоплює 13 областей України, а саме: Волинську, Рівненську, Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську, Чернігівську, Вінницьку, Дніпропетровську, Житомирську, Київську, Черкаську, Харківську та Полтавську.

Але немає межі досконалості, тому, ТзОВ «Агідель» не збирається зупинятись на досягнутому. З метою утримання лідерських позицій та збільшення долі на ринку продукції птахівництва, поглиблення вертикальної інтеграції, товариством планується будівництво нового інкубатора із завантаженістю 50 млн. інкубаційних яєць на рік. Він знаходитиметься біля смт. Торчин, Волинської області  на земельній ділянці близько 2,5 га.

Реалізація проекту буде проводитись відповідно до діючих ветеринарно-санітарних і будівельних  норм,  з врахуванням дотримання буферних зон, щоб не забруднювати повітря навколишніх населених пунктів. В інкубаторії будуть ізольовані один від одного зали для інкубаційних і вивідних шаф, склад яйця, камера для передінкубаційної дезінфекції яєць, приміщення для сортування молодняку, приміщення для проведення ветеринарних обробок, склад для здавання-приймання добового молодняку та приміщення для дезінфекції тари та виробничого обладнання.

інкубатор ТзОВ Агідель

Усі технологічні процеси будуть максимально автоматизовані згідно останніх розробок світових виробників інкубаційного обладнання.  Планування залів і підсобних служб інкубаторію буде забезпечувати правильний рух персоналу і потоків циркулюючого повітря з метою недопущення зараження інкубаційних яєць і виведеного молодняку.

Як розповідає заступник директора з виробництва ТзОВ «Агідель»  Олексій Співак, інкубаторій буде найсучаснішим на території України. Приміщення будуть обладнані системою забору, підготовки, очистки та видалення повітря з автономним керуванням, що забезпечить підтримку заданих параметрів внутрішнього повітря по температурі і вологості, з перевищенням надлишкового тиску припливу повітря над викидом очищеного повітря в атмосферу. Інкубаційні шафи будуть автономними, підготовка повітря буде проводитись окремим обладнанням. Це дасть можливість підняти якість добового молодняку на максимально високий рівень. Багато технічних процесів, які на діючому інкубаторі проводяться вручну, будуть автоматизовані. Завдяки цьому добовий молодняк комплектуватимуть у пташники з однорідністю 95 % і вище.

інкубатор ТзОВ Агідель

Досить вагомою перевагою буде наявність на території мийки для автотранспорту. Крім цього, планують придбати спеціальний транспорт для перевезення інкубаційних яєць і добового молодняку, обладнаний контролем параметрів мікроклімату. Це дасть можливість доставляти добовий молодняк у всі куточки України без втрати вологи в організмі курчат.

Інкубатор планують побудувати до третього кварталу 2022 року. ТзОВ «Агідель»  забезпечить близько 30 робочих місць персоналу з високою заробітною платою.

«Після будівництва ми матимемо найсучасніший інкубаторій в Україні, що дасть можливість розширити поставки добового молодняку по всій Україні», – розповідає заступник директора з виробництва ТзОВ «Агідель»  Олексій Співак.