Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 АПГ «Пак Курчак» нарощує експорт курятини

АПГ «Пак Курчак» нарощує експорт курятини

ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», що є потужним підрозділом АПГ «Пан Курчак» збільшує експортні поставки продукції. Так за 9 місяців цього року за кордон відвантажили в 4 рази більше курятини, ніж за аналогічний період 2014-го. Наростити обсяги експорту вдалося завдяки інвестиціям у якість кінцевої продукції, акцентував голова наглядової ради АПГ «Пан Курчак» Сергій Горлач.

«Агропромгрупа – це вертикально інтегрована компанія, яка системно працює над модернізацією усіх етапів. Зокрема, запуск сучасного елеватора, осучаснення ліній виробництва комбікормів, європейські інгредієнти та рецептура для виготовлення корму, відкриття нового забійного комплексу, дотримання міжнародних стандартів безпеки та якості – це далеко не весь перелік зробленого, щоб волинська курятина була конкурентоспроможною на іноземних ринках», – зазначив Сергій Горлач.

Як результат – поставки у Молдову в порівнянні з минулим роком зросли на третину, в Киргизію – втричі, а у Вірменію – у понад 25 разів. Окрім збільшення популярності серед існуючих іноземних споживачів, розширена також географія продажів.

Так АПГ «Пан Курчак» вийшла на нові закордонні ринки, до того ж, з новою торговою маркою «КатКут». Відтак, з червня відвантажені перші партії в Узбекистан, а з липня – в Йорданію та Ірак. Поставки в країни Близького Сходу стали можливими після отримання Сертифікату Халяль, який підтверджує, що курятину АПГ «Пан Курчак» можна споживати мусульманам. Тож подальша перспектива ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» – розширювати географію та збільшувати обсяги експорту й надалі, підсумував Сергій Горлач.