Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 На Волині буде ще одна потужна птахоферма

На Волині буде ще одна потужна птахоферма

ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», що входить в Агропромгрупу «Пан Курчак», розширює виробничі площі. В селі Холопичі Локачинського району готують до здачі 10 сучасних пташників. Їх загальна площа – майже 25 тисяч квадратних метрів. Тим часом проектні потужності нового птахокомплексу – майже півмільйона голів. Його відкриття заплановане на літо, зазначив голова наглядової ради Агропромгрупи «Пан Курчак» Сергій Горлач. Додаткова виробнича площадка дозволить ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» проводити одночасну разову посадку 1 мільйона 850 тисяч голів птиці, що на 35% більше, ніж тепер.

Нові пташники у Холопичах обігріватимуть котли на альтернативному паливі – соломі. Енергоекономний досвід вже апробований на об’єктах Агропромгрупи «Пан Курчак», зокрема на новозбудованому елеваторі в Несвічі (ТзОВ «Агротехніка»), а також на птахокомплексах де утримують батьківське поголів’я (ТзОВ «Агідель»).

ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» засноване у 2001 році. Це найбільший підрозділ Агропромгрупи «Пан Курчак», який спеціалізується на вирощуванні птиці, виробництві та реалізації курятини. У складі комплексу діють 5 птахоферм, які обладнані сучасним устаткуванням провідних світових виробників. Технологічний процес максимально автоматизований – контролюється кожен фактор, що впливає на розвиток курчат-бройлерів: рівень освітленості, вологість, температурний режим, дозування, балансування і періодичність годівлі.

На сьогодні ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» – потужний вітчизняний виробник м’яса птиці в Західному регіоні України, площадки якого розміщені в чотирьох районах Волинської області (Локачинському, Горохівському, Турійському та Володимир-Волинському). Основний продукт підприємства – заморожені та охолоджені тушки курчати-бройлера, напівфабрикати і субпродукти. Загалом в асортименті – 30 позицій.

У 2014 році ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» реалізувало майже 20 тисяч тонн готової продукції, що на 10% більше, ніж у 2013-му. Така динаміка свідчить про те, що підприємство спрацювало в півтора рази ефективніше, ніж виробники курятини в Україні загалом (виробництво курятини в державі зросло на 6,6%). Цьогорічна перспектива – виробити на 70 відсотків продукції більше, ніж у 2014-му. Вийти на цей показник вдасться за рахунок інвестицій у розвиток – відкриття нового забійного комплексу в Нововолинську та 10 додаткових пташників у Холопичах. Тим самим ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» стане ще потужнішим гравцем як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Адже цьогоріч заплановано виготовити та реалізувати більше 34 тисяч тонн продукції курчати-бройлера, одночасно розширивши географію вітчизняних та іноземних споживачів. Зокрема, кожну другу тонну якісної курятини заплановано продати закордонним партнерам.

Щоб підвищити конкурентоспроможність продукції, ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» вирощує власні зернові та технічні культури на орендованих землях у Волинській і Рівненській областях. Свою сировину підприємство переробляє на якісні збалансовані корми на сучасних заводах ТзОВ «Агротехніка», що також входить в Агропромгрупу «Пан Курчак». Таким чином вдається мінімізувати вплив цінових коливань на вартість продукції та забезпечити її якість, адже птиця вигодувана українським зерном.