Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Волинські виробники комбікормів – в десятці кращих в Україні

Волинські виробники комбікормів – в десятці кращих в Україні

Такі результати рейтингу, який склав національний агропортал latifundist.com. Потрапити в загальнодержавну десятку лідерів за підсумками 2014 року вдалося завдяки збільшенню виробничих потужностей із одночасним підвищенням якості та розширенням асортименту продукції, зауважив голова наглядової ради Агропромислової групи «Пан Курчак» Сергій Горлач. За його словами, досвідчені технологи постійно вдосконалюють рецептуру та вводять нові компоненти, що дозволяє підвищити якість і ефективність сумішей. Впроваджувати новації дозволяє й сучасне європейське обладнання, яким оснащені обидва заводи. Тож завдяки поєднанню технологічного, наукового та кадрового потенціалу, на Волині виробляють комбікорми, які конкурентоспроможні як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.

Загалом торік на двох комбікормових заводах, що належать ТзОВ «Агротехніка», яке входить в АПГ «Пан Курчак», вироблено майже 86 тисяч тонн збалансованих кормів (гранули, розсипні, крупка). Так, попри складну економічну ситуацію в Україні, Локачинський комбікормовий завод минулоріч працював на 50 відсотків потужніше, ніж у 2013-му, а Турійський – не зменшив оборотів, незважаючи навіть на зупинку на період модернізації. Таким чином, вітчизняним і закордонним покупцям змогли запропонувати ще більше високоякісної продукції. А цьогорічна перспектива – втримати позитивну динаміку й наростити обсяги на 18%, поділився планами Сергій Горлач. За його словами, у 2015 році на двох заводах ТзОВ «Агротехніка» мають виробити більше 100 тисяч тонн комбікорму. Має підприємство й подальший потенціал для розвитку, адже проектна потужність Турійського та Локачинського комбікормових заводів дозволяє продукувати 138 тисяч тонн кормів щорічно.

Підсиленням цих виробничих майданчиків є екструдерний цех. Він торік також працював майже в півтора рази потужніше, а загалом щорічно може переробляти 19 200 тонн сировини. Цьогорічний план – виробити 14 800 тонн екструдату.

Тим часом для клієнтів зручно співпрацювати з ТзОВ «Агротехніка», адже придбаний корм виробники доставляють до покупця спеціалізованим транспортом. Пропоновані для перевезення авто різні за вантажопідйомністю, але всі мають функцію автоматичного навантаження та розвантаження.