Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Підвищимо добробут громад разом!

Підвищимо добробут громад разом!

Міжнародний Фонд «Відродження» підтримає ініціативи АПГ «Пан Курчак» та Благодійного фонду «Європейський вектор», спрямовані на самоорганізацію місцевих громад Волинської області.

6 лютого 2013 року у Волинської обласної державної адміністрації відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Міжнародним фондом «Відродження», Агропромисловою «Пан Курчак» та Благодійним фондом «Європейський вектор» щодо сприяння самоорганізації місцевих громад шляхом підтримки громадських ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних місцевих проблем..

Підписання меморандуму стало логічним продовженням програми «Підвищуємо добробут громад», яка була вперше організована Благодійним фондом «Європейський вектор» за фінансової підтримки АПГ «Пан Курчак» та діяла протягом 2012 року. За словами президента благодійного фонду Галини Ведрич, за вказаний період фондом підтримано 214 громадських ініціативи на суму понад 1 млн. грн.

Як зазначив голова Агропромгрупи «Пан Курчак» Анатолій Аршулік, програма «Підвищуємо добробут громад» – не перший соціально спрямована ініціатива, що реалізовується за підтримки Агропромгрупи. Фінансова підтримка ініціатив, які впроваджуються фондом «Відродження», стане новою ланкою в залученні та підтримці громадських ініціатив Волинської області з боку Агропромислової групи. АПГ «Пан Курчак» зобов’язується надати ВОБФ «Європейський вектор» у 2013 році не менше 400 тисяч гривень для підтримки проектів громадських ініціатив.

Заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Стоєв наголосив, що обласна державна адміністрація не одноразово підтримувала громадські ініціативи за сприяння МФ «Відродження» та допомагала їх реалізації в області, адже саме співпраця громад та влади є запорукою суспільного балансу та вирішенню нагальних потреб.

Директор програми «Громадське суспільство та належне врядування» фонду «Відродження» Олексій Орловський зазначив, що мета залучення громади до вирішення потреб та впливу на органи місцевого самоврядування – це основа сталого діалогу громадянського суспільства з владою в тих сферах реформ, які можуть сприяти мобілізації зусиль громадських, благодійних організацій, органів самоорганізації населення та ініціативних груп для визначення напрямів їх спільної діяльності та розробки планів дій; проведенню у громадах інформаційних кампаній, загальних зборів мешканців, громадських слухань для вирішення наявних проблем.

Міжнародний фонд зобов’язується надати Благодійному фонду «Європейський вектор» у 2013 році, відповідно до власних грантових процедур, 160 тисяч гривень для підтримки проектів громадських, благодійних організацій, органів самоорганізації населення та ініціативних груп Волинської області.

Благодійний фонд «Європейський вектор» буде забезпечувати вирішення питань, пов’язаних із оголошенням та адмініструванням конкурсу на підтримку проектів громадських, благодійних організацій, органів самоорганізації населення та ініціативних груп Волинської області, проектна діяльність яких відповідатиме пріоритетам, визначеним у підписаному Меморандумі.