Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Передовики із вирощування свиней – ТзОВ «Віра-1». Більше про підприємство

Передовики із вирощування свиней – ТзОВ «Віра-1». Більше про підприємство

У селі Дроздні, що на Волині, вже з 2014 року успішно працює свинокомплекс.

Господарством опікується підприємство ТзОВ «Віра-1», яке входить до групи компаній «Risters group». Основним видом діяльності «Віра-1» є вирощування свиней. Більше про діяльність свинокомплексу розповіла заступник директора ТзОВ «Віра-1» Оксана Ковальчук.

  • Пані Оксано, що ж таке свинокомплекс? Поясніть детальніше читачам.

Це ряд технологічно об’єднаних споруд, призначених для повного технологічного циклу – від відтворення до реалізації товарних поросят. Цим безпосередньо і займається ТзОВ «Віра-1».

  • Ви сказали, що свинокомплекс в селі Дроздні повного циклу. Що це в себе включає?

Так, дійсно, наш свинокомплекс повного циклу. Це означає, що є репродуктор та відгодівля свиней. Потужність комплексу складає 570 свиноматок основного стада, 19000 голів поросят на реалізацію на рік.

  • З якими породами свиней працюєте?

Господарство використовує данську генетику DanBred. Наші висококваліфіковані спеціалісти з технічного і генетичного супроводу успішно працюють над впровадженням генетики DanBred. Важливо також і те, що приділяється увага розробці стратегії годівлі та догляду за стадом, необхідних для отримання максимальної вигоди від кожної свині.

  • Свинокомплекс введено в експлуатацію в 2014 році. Чи відповідає він європейським стандартам?

На свинокомплексі проведено реконструкцію згідно з найвищими європейськими стандартами. Мова про повністю щілинну підлогу, автоматизовану систему клімат-контролю, автоматизовану годівлю свиней, високоефективне гноєвидалення. Для забезпечення біобезпеки на господарстві введено суворий карантинний режим для працівників та запроваджено зовнішню експедицію для доставки комбікорму». На підприємстві також введено поділ на зони – чорну, сіру та чисту. В цих зонах налагоджені чіткі правила руху персоналу.

  • В чому полягає успіх ТзОВ «Віра-1»?

Завдяки налагодженій командній роботі персоналу вдається досягати високих технологічних показників у виробництві.