Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 АПГ «Пан Курчак» відвантажила на експорт зерна втричі більше, ніж минулого року

АПГ «Пан Курчак» відвантажила на експорт зерна втричі більше, ніж минулого року

ТзОВ «Агротехніка», яке є частиною агропромислової групи «Пан Курчак», у серпні транспортувало на експорт майже 15 тисяч тонн зернових та продуктів переробки ріпаку, а це більш ніж втричі більше, ніж на цю пору минулого року.  Загалом цьогоріч  у планах Агропромгрупи – «перевалити» понад 100 тисяч тонн зернових та олійних культур. Це стало можливим після введенням в експлуатацію залізничного під’їзного шляху на нововідкритому елеваторі у с. Чаруків. Тим часом завантаження на залізничний транспорт на елеваторах Агропромгрупи становить 1 500 тонн за добу, а це 23 вагони.

На сьогодні збіжжя нового врожаю на очистку, сушку та зберігання приймають 4 сучасні елеваторні комплекси АПГ «Пан Курчак» у 4 районах Волинської області. Їх потужність – більше 100 тисяч тонн. Тут вже зберігають ячмінь, пшеницю та ріпак, вирощений на власних полях Агропромгрупи, а також урожай місцевих аграріїв. Наразі тут готові  приймати сою нового врожаю.

«На сьогодні для такого аграрного регіону, як Волинь працювати на експорт – це  важлива економічна складова. Лише таким чином сільгоспвиробникам реально вижити у нинішніх умовах. Тож на елеваторах нашої Агропромгрупи створені усі умови для транспортування за кордон. Як доказ, ми маємо постійних клієнтів. До того ж ми системно інвестуємо і не лише у покращення інфраструктури елеваторного господарства, а й у нові можливості для наших клієнтів», – акцентував голова наглядової ради АПГ «Пан Курчак» Сергій Горлач.