Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 АПГ «Пан Курчак» завершила першу чергу реконструкції племінного репродуктора, загальною потужністю 2100 свиноматок

АПГ «Пан Курчак» завершила першу чергу реконструкції племінного репродуктора, загальною потужністю 2100 свиноматок

ТзОВ «Віра-1» входить в Агропромгрупу «Пан Курчак» та займається вирощуванням свиней м’ясної породи, ввело в експлуатацію першу чергу нового репродуктора у селі Дроздні Волинської області, потужністю 800 свиноматок. Тим часом у процесі реконструкції перебуває друга черга проекту, яка дозволить збільшити посадку свиноматок ще на 1300 голів. Відтак, увесь новий репродуктор розрахований на 2100 свиноматок.

На сьогодні до складу ТзОВ «Віра-1» входить також племрепродуктивний комплекс на 1300 свиноматок у с. Радошин на Волині. На старті проекту маточне стадо було завезене зі спеціалізованих ферм Англії та Чехії. Сьогодні генетичний матеріал репродуктивних комплексів підприємства імпортується з Данії – Підприємство «DanBred International». Поголів’я постійно оновлюється за рахунок поповнення нових свиноматок з-за кордону. На комплексі підтримуються генетичні лінії свиней (GGP, GP, F-1, F-2), вирощується власний ремонтний молодняк, наявна станція кнурів плідників та лабораторія для штучної інсемінації та циклічно вирощуються поросята для відгодівлі в кількості 550-600 голів на тиждень.

Крім того, на підприємстві діє відгодівельний комплекс на 10 000 голів одночасної посадки, який, як і племрепродуктор, оснащений сучасним обладнанням підприємства “TerraExim-Agroimpex” (Польща) та відповідає найвищим світовим стандартам.

Довідково: ТзОВ «Віра-1» має статус племінного заводу з розведення свиней великої білої породи. Маточне стадо занесене до державного племінного реєстру.

Завдяки схрещуванню багатьох ліній великої білої породи свиней та породи ландрас, досягнуто високого рівня м’ясистості. На підприємстві використовуються рецептури комбікормів тільки власної розробки, які не мають аналогів в Україні. А спеціальна схема відгодівлі дає можливість досягати оптимальних результатів приросту ваги та конверсії корму.

Свинина ТзОВ «Віра-1» є сировиною для виробництва якісної м’ясної та ковбасної продукції, яку виготовляє ТзОВ «ВМП», що входить в Агропромгрупу «Пан Курчак».