Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 На Волині буде ще один потужний елеваторний комплекс

На Волині буде ще один потужний елеваторний комплекс

ТзОВ «Агротехніка», що входить до складу АПГ «Пан Курчак», планує вже у червні  відкрити 2-гу чергу елеватора у селі Чаруків Луцького району на Волині. Елеватор обладнаний сучасними силосами загальним об`ємом до 25 тисяч тонн, що забезпечують довготривале зберігання збіжжя та сушаркою на альтернативному виді палива – соломі. На елеваторі облаштована виробничо-технічна лабораторія на кшталт європейської. В перспективі планується будівництво 3-ї черги на 21 тисячу тонн.

Цьогоріч підприємство інвестувало  в покращення інфраструктури елеваторного господарства. Зокрема, аби аграріям було зручно транспортувати збіжжя на експорт, ввели в експлуатацію залізничний під’їзний шлях. Завантаження на залізничний транспорт становитиме 460 тонн за добу (7 вагонів). А час на завантаження від моменту подачі вагонів складає лише 6 годин. До того ж, відбувається їх автоматичне зважування. Окрім зручної перевалки, покращені умови й для дрібних фермерів, які на сертифікованому елеваторі можуть притримати новий урожай і дочекатися вигідної ціни.

Потужний зерносушильний комплекс  у селі Чаруків щодоби може доводити до товарної кондиції 600 тонн пшениці та ячменю, 300 тонн ріпаку та сої, 200 тонн кукурудзи. Водночас сучасна лабораторія із обладнанням від провідних європейських фірм гарантує якість і точність. Відтак, власникам збіжжя не доведеться переплачувати за надуману вологість чи засміченість.

«ТзОВ «Агротехніка» практикує індивідуальний підхід, а тому враховує побажання кожного замовника. Інвестиції на облаштування зручного залізничного під’їзного шляху та сучасної лабораторії, що відповідає міжнародним стандартам – доказ вдосконалення інфраструктури задля покращення обслуговування клієнтів», – підсумував голова наглядової ради Агропромгрупи «Пан Курчак» Сергій Горлач.

Загалом ТзОВ «Агротехніка» має потужну мережу сучасних елеваторів у Волинській області (Турійськ, Локачі, Чаруків (ст.Несвіч), Мар’янівка), де приймають, очищують, сушать та зберігають збіжжя.