Агропромгрупа «ПАН КУРЧАК»

 Волиняни отримали подарунки до Великодня

Волиняни отримали подарунки до Великодня

Напередодні Великодніх свят понад 3000 мешканців Волині четвертий рік поспіль отримали продуктові набори за сприяння народного депутата України Сергія Мартиняка та благодійного фонду «Європейський вектор» та Агропромислової групи «Пан Курчак».

Помічники народного депутата підготували продуктові набори для людей, які в силу певних життєвих обставин є одинокими, або інвалідами і постійно потребують сторонньої допомоги.

Святкові  пакунки, за сприяння агропромислової групи «Пан Курчак», були доставлені до кожної оселі у п’яти районах області – Горохівському, Локачинському, Рожищенському, Турійському та Луцькому. Оперативну допомогу в цій справі надали соціальні працівники, що обслуговують відповідні території.

Мешканка Рожища, 90-річна Любов Некрасова, зі сльозами на очах дякує волонтерам за увагу, за добре слово і візит. У свої роки вона досі енергійна, очі її випромінюють світло та тепло, лише бідкається старенька, що лишилася сама. «Хай Бог дасть здоров’я нашому депутату – щоб для людей працював і для людей помагав», – гукає нам у слід махаючи рукою з порогу.

Підопічний Рожищенського територіального центру Валентин Гаркавенко, розповідає, що вже багато років живе сам, тому багато проблем доводиться вирішувати самостійно. Зазначає, що продуктовий набір напередодні свят отримує вже вдруге і така увага Сергія Мартиняка йому дуже приємна.

«Велика подяка вам всім, що не забуваєте нас, пристарілих людей. Підтримуєте нас кожен рік такими подарунками. То дуже корисна допомога для таких одиноких», – зазначає він і тішиться, що його оселю навідують та допомагають по господарству соціальні працівники.

За словами президента Волинського обласного благодійного фонду Сергія Мартиняка «Європейський вектор» Галини Ведрич вже традиційно склалося, що до Пасхальних свят та до Дня Перемоги фонд вітає самотніх, непрацездатних громадян.

«Богу дякувати, одні й ті самі люди кілька років поспіль отримують таку допомогу. В першу чергу, це  свідчить, що ці люди живі, що вони з нами. Дай Боже їм здоров’я на многії  літа, а нам – миру та злагоди», – ділиться враженнями очільниця фонду.

Варто зазначити, що співпраця благодійного фонду «Європейський вектор»  із територіальними центрами соціальної допомоги триває не один рік. Щомісяця агропромислова група «Пан Курчак» забезпечує м’ясною та ковбасною продукцію притулки тимчасового перебування, що діють на базі територіальних центрів соціального обслуговування та будинки милосердя окремих релігійних громад.